Wat is een Luxe tapijt?

Vloerkleed online

Marokkaanse tapijten, bedlinnen en handdoeken worden beschouwd als luxegoederen en worden dus door veel mensen als koopjes beschouwd.

Luxe tapijten zijn beroemde stoffen en worden verkocht door verschillende merkwinkels. Dat ze zo comfortabel zijn en waar voor hun geld bieden, komt doordat ze gemaakt zijn van dure materialen, handgemaakt en met de hand geverfd. Grote fundamenten en dikke knopen geven deze tapijten hun stevigheid. U kunt woonwinkels vinden die deze artikelen specifiek op voorraad hebben.

Hoe worden ze gemaakt?

Ontwerp en opmaak van een tapijt zijn volledig afhankelijk van de stijl die de fabrikant wil vastleggen. Elk tapijt wordt gemaakt volgens het oorspronkelijke ontwerp van de ontwerper. Er worden verschillende methoden gebruikt om dit te bereiken.

Geknoopte tapijten

Samengeknoopte tapijten worden geknoopte tapijten genoemd en geven uw huis en uw kamer veel stijl. Vloerkleden die aan de vloer, muur of fundering van een huis worden geknoopt, worden voetkleden genoemd. Hun vierkante of rechthoekige vorm vormt een groot contrast met de meer alledaags ogende rechthoekige vloerkleden.

Tapijten met vierkante voet

Deze tapijten staan bekend om het aantal knopen per vierkante centimeter. Knopen per inch lijken misschien niet veel, maar als je ze opstapelt over 2 of 3 vierkante meter, begint het op te lopen. Daarom worden deze tapijten vaak gezien als luxueuzer dan andere stijlen, want hoe meer knopen per inch, hoe duurder ze zijn.

Weven

“Weven” verwijst naar het proces waarbij een doek wordt geverfd om een stof te creëren. Vroeger werd het weven met de hand gedaan, maar met de uitvinding van de weefgetouwen heeft deze methode om doek te maken veel prestige gekregen. De weefmethode wordt strikt onderverdeeld in vier stijlen: Werkgaren, Free-braid garen, Geknoopt garen, en Gecombineerd garen.

Werkgaren is hiervan de meest voorkomende. Het garen wordt met de hand gemaakt, net als bij met de hand geverfde stoffen. Bij werkgaren wordt de stof geteeld zonder bestrijdingsmiddelen, kunstmest of hormonen. Dit maakt de productie mogelijk van zeer levendige, kleurrijke en duurzame stoffen.

Free-braid garen, ook bekend als Belgisch garen, wordt op dezelfde manier gemaakt als het weven van Working garen. Het verschil is echter dat bij Free-braid-garen het weefsel als één enkele streng wordt geweven. Daardoor is het afgewerkte weefsel dikker en sterker. Hoe duurder dit garen is, hoe dikker en duurzamer de stof zal zijn. Dit is de stijl die meestal wordt verkocht in gezellige accessoires, en ook voor zijn decoratieve toepassingen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.