Hoe maak je een blok constructie aantrekkelijker

Kalkzandsteen lijmen

Nu heb ik zojuist zand-riet ontdekt, ook bekend als kalkzandsteen of zand-gammoniet. Door verwering is het oorspronkelijke zandgesteente afgebroken, waardoor de bijprodukten van het ontginnen konden ontsnappen, deze bijprodukten zijn zwartachtig van kleur en vaak gespaatst. Hierdoor ontstaat een dikke, kleverige consistentie in de voegen en het oppervlak van de zandsteen. Zodra het oppervlak “vernist” of besneeuwd is, komen de bijprodukten los.Gewoonlijk wordt een cementachtige substantie op het oppervlak aangebracht en vervolgens nat gemaakt, om barsten te voorkomen. Voor duurzaamheid is een voeg nodig, deze voeg kan bestaan uit een aantal verticale mortelgangen, waarvan één gang verzonken is, tot de diepte van de volgende laagste voeg. Dit is ideaal voor grote voegen met zeer weinig beweging tijdens vries- en vorstperiodes. Als een voeg dieper ligt, kunnen we wrijving aan het oppervlak krijgen en zal hij gladder zijn. Dit betekent niet dat het afdichtbaar of ondoordringbaar voor water is… het betekent alleen dat het minder doorlaatbaar is. Let op: mensen die met kalkzandsteen metselkitten werken, proberen nooit zandsteen te lijmen. Vaak laten zij vocht binnendringen, waardoor de integriteit van de lijm wordt aangetast.

Lijmblokken. De meest ideale bakstenen ondergrond is tegenwoordig gemodificeerd urethaan voegmiddel. Deze sealer verhardt het voegmiddel en zorgt ervoor dat het niet doorbuigt onder belasting. Het kan niet worden afgeschuurd omdat er geen zandkorrels zijn. De basisprestaties zijn hetzelfde. Net als bij hout natuurlijk, het is de leiding in formaat.

Cementzand-ediglas (glasvezel), ondergrond, lijm

A – Kalkzandsteen en zand plaatsen het cement in het vezelglas en een gedeelte van het oppervlak ontkalken.

B – De volgende laag wordt aangebracht op het oorspronkelijke zand plaats het cement bovenop het zand en druk aan tot de oorspronkelijke positie. Breng een dunne mortellaag aan, die de voeg tussen de nieuwe vezelige baksteen en het zand bedekt plaats het cement onder het glas en op het zand en het origineel de voeg zal niet meer verschuiven. Deze dunne laag moet worden gehandhaafd om te voorkomen dat de voeg gaat druipen.Kostenvariabelen. Het meest optimale cementmengsel werd F4 cement genoemd. Dit is eigenlijk B2, hoewel er wat zand van grote delen in zit, in mengsel voor meer stijve bakstenen. Het is belangrijk dat de bakstenen over het zand naar elkaar ‘slepen’ omdat ze dan iets opzwellen, dit houdt geen stand bij extreme weersomstandigheden.

Juiste wandafmeting

Je hebt een aannemer om je buitenmuur te bouwen nu het een feature muur is, geen funderingen of indirecte regenbuien meer boven je hoofd. Bel ze maar. Als de muur vijf meter hoog is, moet de pleister zekering een halve inch groter zijn. Dat is dat hij het lood aan het cement toevoegde voordat hij de mortel aanmaakte. Dat is een hoop water. Modulaire gebouwen maken ook gebruik van deze baanbrekende ruimte binnenin het blok voor samengeperst hout.

Lees meer:
Betonstenen lijmen

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *