Hoe kies je een aquarium water

Aquarium Arnhem

Om een algenvrije omgeving te bereiken, moet aan sommige planten voorrang worden gegeven boven andere en moeten sommige worden vervangen. Bovendien moet het aquariumwater slechts eens in de 6 maanden worden ververst, of vaker als er planten in het aquarium staan.

Als u overtollige planten hebt, moet u ze in het nieuwe aquarium verpotten om te voorkomen dat ze te onhandelbaar worden. Bij de exploitatie van een aquarium komen verschillende dingen kijken. Ten eerste heb je een diep waterdeksel nodig waarin je vissen kunnen schuilen en waarvoor je een lamp moet kopen. Is er geen licht beschikbaar, dan kun je het beste je water filteren. Met filtermedia kunt u onzuiverheden verwijderen en de doorstroming van het water door uw aquarium vergroten. Het rollen van de platen in het filter kan zorgen voor overtollig afval. Als u een filter hebt aangeschaft, raden wij u ook een spiraalfilter aan, ook wel groeffilter genoemd.

Het filter voorkomt de afzettingen die zich ophopen in moeilijker te hanteren soorten water. Filtermedia kunt u het beste kopen op het internet of bij uw plaatselijke aquariumwinkel. Als u geen filtermedia kunt kopen, zult u er een aantal moeten aanschaffen, die nodig zijn om het apparaat goed te laten functioneren. Wij raden u aan NDS-filters (Non-Décomposed Organic Matter) aan te schaffen (ook bekend als actieve kool), die wij verder kunnen reinigen. Als u een seizoensgebonden wisseling van zoetwater heeft, dan moet u misschien wat meer basisartikelen aanschaffen. Hierbij kunt u denken aan het juiste afkooksel en diffuser, en eventuele andere benodigdheden voor uw klimaat. Wilt u meer weten over de beste aquariumvissen en -planten op onze markt? Bekijk dan onze winkelgids…. Hoe kiest u een aquarium van glas en hars De plantenverzorging die ik verwaarloosd lijk te hebben toen ik een aquarium kocht… en als u het al een tijdje niet gedaan hebt, doe het dan snel.

Dan zul je genieten van elke dag die je planten hebben. En zul je niet op het web aan het zoeken zijn naar info over hoeveel morpho-thermofluo zeewier je voor je tank moet kopen of hoe je de ringen uit je plastic filter moet verwijderen! De onderlegde zeedocenten hebben zeker hun eigen tips, maar we gaan niet in detail in op de meeste ervan, omdat ze best nuttig zijn. Het aquariumglas is een onderscheidend kenmerk van een aquarium. Door de planten in een glas te omhullen, kun je de kleur en de textuur van het water gemakkelijk van bovenaf bekijken. De planten warmen op in dieper water en het koude water koelt snel af aan de oppervlakte. De nooit eindigende cyclus van warmte en koude is zo essentieel dat u het meestal niet opmerkt. De mooie stenen wekken de illusie dat er planten onder je water zitten terwijl de sedimenten (stof en andere deeltjes) naar de achtergrond verdwijnen. Een koele en mooie plek! Maak het grind en het plantenbed schoon. Haal alle watermassa’s (koraalbeten, poten van, drijvers) eruit en was de rotsen en het grind met schoon water. De rotsen en het grind absorberen zeer gemakkelijk zuurstof en kunnen vaak een haven zijn voor overtollig nori, dit wordt ook wel spleten genoemd. Gebruik niet wat u in de winkel hebt gevonden. Zachte kunststoffen zoals kiezels, kano of stenen, zijn ook goede oxidatiemiddelen voor de planten. Misschien vindt u een oude krant in het grind! Je zult een beetje 1e uit moeten gaan of vulpen en transparante waterverf moeten kopen om het papier te ontsieren.

Lees meer:
Aquariumspeciaalzaak in Arnhem

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.