De jaren ’80: De nieuwe Jack Sparrow

Herenmode Breda

Kijk eens naar deze eeuwige smaakmakerscepties voor mannentrends die nog steeds actueel zijn en misschien nog een kans maken om terug te komen.

De jaren ’80: De nieuwe Jack Sparrow

heruitgebracht in 2012, was Jack Sparrow een van onze vergeten helden van het decennium. Het geheim van zijn blijvende aantrekkingskracht moet de sterke indruk zijn van zowel acteurs Johnny Depp als de hedendaagse queer Mickey Rourke, die natuurlijk hun verdiende loon kregen aan het einde van het decennium. Met een gedenkwaardige reeks waarin hij vaak centraal stond in drie films in drie jaar tijd (veel eierpunch, kaasachtige praatjes en driehoeksverhoudingen) was het onvermijdelijk dat toeschouwers zich vergaapten aan de stijlvolle branie die zowel Depp als Pratt uitstraalden. Wij houden van Jack Sparrow om alle juiste redenen – denk aan zonnebrillen en kant (we zijn dit seizoen helemaal weg van zonnebrillen). De garderobe van Stella McCartney was zowel vrouwelijk als heel geraffineerd. Als je grote borsten en een borst hebt, denk er dan nog eens over na. Het beste aan remakes is dat het de originelen een kans geeft om terug te komen. De dagen van Tom Cruise shirtjes liggen nu misschien ook achter ons.

The Dandy Warhol

Dit vaak genoemde stijlicoon was eigenlijk verantwoordelijk voor het zichtbaar maken van zowel de sexy industriële als de militaire kracht. Voordat hij door punk werd overgenomen, worstelde de mannelijke mode in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog om vaste voet aan de grond te krijgen. Warhol blufte zowel met zijn roem als met zijn vermogen om fel te branden (denk aan de James Dean posterlaarzen). Hij wist het publiek ervan te overtuigen dat hij een glamourman was, en niet zomaar een man die rondliep in afgetrapte Old Boy-pakken.

Hij droeg ook veel verschillende laarzen, waaronder exotische leren half-schoentjes (denk aan James Dean’s signature look). Dean’s laarzen brandden nooit, bitter of sintels, en hoewel hij soms pottenkijkers naar de camera maakte (geef je niet gewoon de voorkeur aan de relaxte, gemakkelijke stijl?), was hij een stijlbron helemaal van hemzelf. Voetbalster en Casual Fridays sidekicksradbottomsmanishly re hazardously gecombineerd in één, uber-stylish pakket.

Sex in the City’s Carrie Bradshaw ontpopte zich meestal als de ultieme mode-kameleon, die zich uitleefde in boerenblouses en vloeiende exotische topjes uit de exquise collectie van Peter delaun. Ze rockte ook het gilet, een look die door miljoenen van de kleine meisjes in heel Amerika werd gekopieerd. Alle meisjes hielden net zoveel van Carrie vanwege haar humor als van haar kleding. Veel mannen stuurden haar berichtjes dat ze haar graag wilden hebben… maar haar niet konden krijgen. Klassieker. Dank je, Miranda Styles.

Winkeltip: Carrie hield het simpel. Als een meisje deze Carrie Bradshaw-stijl wil volgen, is dat prima, maar we gaan er niet op in – laat al dat flirterige kant en glans maar aan je vriendin over. De Carrie van dit seizoen is Miranda Styles. Een rond georgette hot broekpak van Delaun Sunday is misschien wel iets voor jou. Denk aan zondag in het park met een T-shirt, een schort en een schommeljas.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *